TARİHÇE

Meslek Yüksekokulumuz, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 15.03.1999 tarihli kararı ile kurulmuş olup, bünyesindeki eğitim ve öğretim faaliyetlerini Manisa Celal Bayar Üniversitesinin misyonu ve vizyonu doğrultusunda planlamakta ve sonuçlandırmaktadır.

Kula Meslek Yüksekokulu 2001-2002 Eğitim ve Öğretim Yılında İşletme ve Deri İşleme Teknolojisi Programlarıyla Eğitim ve Öğretime başlamıştır. Şu anda Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 07.04.2010 tarihli kararı ile “Mimari Restorasyon”,22.09.2010 tarihli kararı ile “Halkla İlişkiler ve Tanıtım”,13.04.2011 tarihli kararı ile “Maliye”  19.10.2016 tarihli kararı ile  “ Turizm ve Seyahat Hizmetleri “ programları açılmış bulunmaktadır.

Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 07.04.2010 tarihli kararı ile açılan “Mimari Restorasyon” programına 2018-2019 öğretim yılından itibaren öğrenci alarak eğitim-öğretim faaliyetine başlanılmıştır.

Meslek Yüksekokulumuz, nitelikli akademik kadrosu, yeterli fiziki alanlarıyla vermekte olduğu eğitimin kalitesi ile kendi alanlarında tercih edilen bir yüksekokul olup yetiştirmekte olduğu ve meslek elemanları ile ülke kalkınmasına katkı sağlamaktadır.

Belirlenen hedeflere ulaşmamızı sağlayacak, çalışmaları tüm çalışanlarımızın katılımıyla oluşturulan bu planın uygulamaya konulmasında güçlü yönler öne çıkarak Meslek Yüksekokulumuzun hedefleri yönünde gelişmesine katkı sağlayacağı inancındayız. Yerel paydaşlarla etkin bir işbirliği sağlayarak hedeflerin gerçekleşmesinde yapılacak çalışmalar nitelikli teknik ve meslek elemanların yetiştirmede kaynakların etkin ve verimli kullanımını sağlayacak söz konusu planlamalar ulusal ölçekte önemli aşama kaydedecektir.

Meslek Yüksekokulumuzun geliştirilmesi yönünde yapılan çalışmaların önümüzdeki yıllar kaliteli eğitim artışındaki etkisi görülecektir. Hedeflerimizin kısa zamanda gerçekleştirilmesi anlamında Üniversitemizin tüm birimlerinin, yerel sivil ve kamu kuruluşlarının katkılarını sürdüreceklerine güvenimiz tamdır. Öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz ile mevcut faaliyetlerimizi ve performansımızı arttırarak sürdürmek kararlılığımız ile Kula Meslek Yüksekokulunun arzu edilen ülke kalkınmasına katkı sağlanmasını amaç edinmekteyiz.

kulamyo.ilan@cbu.edu.tr
  0236 816 40 60 - 0236 816 40 62